Specialist in levering en montage van
daglichtoplossingen in het dak

LUXboX Dakkapel

Een LUXboX Dakkapel geeft veel meer daglicht dan een traditionele dakkapel.

Door de schuine ligging van de dakramen komt het daglicht tot wel 3x toe dieper in de ruimte, het schuin aflopende plafond geeft een visuele effect dat de ruimte nog vele malen groter maakt. De LUXboX dakkapel wordt hierdoor één met de ruimte voor meer woongenot.

Met de LUXboX krijg je even veel ruimte als een traditionele dakkapel, het voordeel is echter dat de LUXboX ook nog eens vergunningvrij geplaatst mag worden, zelfs boven een bestaande dakkapel!

De LUXboX wordt kant-en-klaar aangeleverd waardoor het mogelijk is om dezelfde dag nog te genieten van je extra Ruimte en Daglicht.

Met een LUXboX verbouw je de rommelzolder om in een luxe slaapkamer, praktische thuiswerkplek of een heerlijke relaxruimte .


Ruimte, Daglicht en Energie in één met de LUXboX Dakkapel Solar.

De LUXboX Dakkapel Solar is een innovatief en uniek daglichtproduct met een dak dat voorzien is van geïntegreerde zonnepanelen. Zo geniet je in combinatie van meer daglicht, leefruimte en energie.

Met een traditionele dakkapel is het omslachtig om zonnepanelen toe te passen op het platte dak, de LUXboX Dakkapel Solar heeft een hellend dakvlak waar de zonnepanelen tevens als dakbedekking toegepast zijn. Doordat het dak van een LUXboX op schuinte ligt is dit een ideale hellingshoek voor de zonnepanelen voor een optimale opbrengst. Onder en boven de LUXboX kunnen eenvoudig extra zonnepanelen opgenomen worden op het hellende dakvlak. Op deze manier benut je het maximale bruto dakoppervlak van jouw woning om energie op te wekken.


Mogelijkheden en afmetingen

De hoogte van de sparing bij een LUXboX dakkapel Solar is standaard 270cm.

Door het toepassen van zonnepanelen met een lengte afmeting van 185cm in het dak verliest u maar 35% van uw bruto dakoppervlakte.

De LUXboX Dakkapel Solar is modulair samen te stellen met vensters van 94cm breed. Het is afhankelijk van de breedte van de woning welke maximale afmeting haalbaar is, de aantal te koppelen vensters en zonnepanelen bepalen uiteindelijk de opbrengst van de solar installatie.

  • Type One – inwendige breedte 98cm heeft een opbrengst van 385Wp
  • Type Duo – inwendige breedte 202cm heeft een opbrengst van  770Wp
  • Type Triple – inwendige breedte 306cm heeft een opbrengst van 1155Wp
  • Type Kwartet – inwendige breedte 410cm heeft een opbrengst van 1540Wp

De LUXboX Dakkapel Solar is modulair samen te stellen, langere afmeting zijn mogelijk.