Specialist in levering en montage van
daglichtoplossingen in het dak

Montage door gecertificeerde specialisten

Er komt nogal wat kijken bij het monteren van een daklicht! Werken op het dak is gevaarlijk en fouten kunnen ernstige gevolgschade of ongelukken veroorzaken. We raden u dan ook sterk af om daglichtproducten zelf of zonder specialist te installeren!    

Daglicht Zeeland werkt met ervaren en gecertificeerde daglichtmonteurs waardoor wij u de garantie kunnen geven dat uw nieuwe daglichtproducten professioneel geïnstalleerd worden. Ons bedrijf is hiervoor erkend na een grondige screening van onze bedrijfsprocessen. Daarnaast worden al onze medewerkers en adviseurs jaarlijks technisch en theoretisch getraind om de kennis up-to-date te houden. Bovendien kunt van ons verwachten dat wij de regels van het Bouwbesluit kennen en naleven.  

VELUX Montagepartner
Als VELUX montagepartner volgen we jaarlijks de trainingen bij VELUX in de Meern om op de hoogte te blijven van alle VELUX producten. Zo zijn we specialist in het plaatsen van dakramen, lichtkoepels, modulaire lichtstraat en de VELUX dakserre. 

FAKRO specialist
FAKRO Specialisten zijn vakmannen die deel hebben genomen aan het FAKRO trainingsprogramma. Ze hebben hier alle in’s en out’s van het product leren kennen en zijn daarmee de aangewezen persoon om uw FAKRO product te monteren. Tijdens het trainingsprogramma staan bekwaamheid, netheid en productkennis centraal. U kunt daarmee niet alleen voor montage maar ook voor advies terecht bij ons terecht. 


Wel willen wij u graag vertellen wat montage van daglichtproducten inhoudt. Er wordt immers een gat in uw dak gemaakt!  Zo is het bijvoorbeeld voor de montage van een dakraam van belang of het geplaatst wordt op de dakspanten of op de panlatten:

  • Montage op dakspanten
    Dakramen worden op dakspanten geplaatst als de dakraambreedte overeenkomt met de ruimte tussen de spanten. Dit zorgt voor een stabiele draagconstructie en een duurzame connectie. Het monteren op dakspanten wordt voornamelijk aanbevolen bij het vervangen van oude dakramen (in reeds bestaande daken) of bij plaatsing van grote dakramen.
dd
dd


  • Montage op panlatten
    Dakramen worden op panlatten geplaatst als de dakraambreedte te smal is voor de ruimte tussen de spanten. Bij plaatsing op panlatten kan het dakraam gemakkelijk over de breedte verschoven worden, om zo de ideale situatie te creëren met de dakbedekking (bijvoorbeeld voor het uitsnijden van dakpannen).
ee_1
ee_1


FAKRO en VELUX dakramen zijn fabrieksmatig voorzien van montagehoeken voor montage op een panlat of dakspant.


  • Inbouwdiepte
    De dakramen kunnen op drie inbouwdiepten ingebouwd worden: verhoogd, normaal of verdiept.